Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена Салата»Есенна салата със спанак и хрупкав бекон

Есенна салата със спанак и хрупкав бекон

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Есенна салата със спанак и хрупкав бекон
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • спанак - 2 - 3 шепи
  • репички - 1 връзка
  • червен лук - 1/2 глава
  • бекон - 6 бр., слайс
  • орехи - 50 г запечени
  • За дресинга
  • растителна мазнина - 6 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • лимон - 1/2 сока от плода
  • пармезан - 50 г ситно настърган
  • горчица - 1 ч.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре спанака и го подсушаваме. В подходяща купа накъсваме на едро листата, като прибавяме към тях нарязаните репички.

Ореховите ядки леко запичаме във фурната за 10 минути.

Бекона запичаме до златисто на грил тиган. Отделяме го върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

След него поставяме нарязаните шайби от червения лук. Запичаме го до готовност в мазнината от бекона.

За дресинга на салатата подготвяме съд с капак, в който се смесват олиото, захарта, горчицата, лимоновия сок, солта и пасираната скилидка чесън. Захлупваме добре съда с капак и го разклащаме добре, за да се смесят всички продукти.

Накрая прибавяме пармезана.

Хрупкаво-златистият бекон натрошаваме в спаначената салата и непосредствено преди поднасянето ѝ я заливаме със дресинга.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Радвам се, че рецептата Ви е допаднала. Удоволствие е да споделяш любими вкусове. Да ви е сладко!
27.10.2019 17:27
de_sko
de_sko
Любима салата от първия път! Благодаря!
23.10.2019 20:41