Начин на приготвяне
Измиваме добре спанака и го подсушаваме. В подходяща купа накъсваме на едро листата, като прибавяме към тях нарязаните репички.
Ореховите ядки леко запичаме във фурната за 10 минути.
Бекона запичаме до златисто на грил тиган. Отделяме го върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
След него поставяме нарязаните шайби от червения лук. Запичаме го до готовност в мазнината от бекона.
За дресинга на салатата подготвяме съд с капак, в който се смесват олиото, захарта, горчицата, лимоновия сок, солта и пасираната скилидка чесън. Захлупваме добре съда с капак и го разклащаме добре, за да се смесят всички продукти.
Накрая прибавяме пармезана.
Хрупкаво-златистият бекон натрошаваме в спаначената салата и непосредствено преди поднасянето ѝ я заливаме със дресинга.
Коментари