Тиквени шницели

Rayna_xcxRayna_xcx
Готвач
11
35
12
19
2
28/11/2018
"Ама разбира се - няма никакъв проблем да направите шницел дори и от тиквички, стига да знаете тази рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо805
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шницели

Начин на приготвяне

Започваме с подготовката на тиквичките и соса. Тиквичките трябва да бъдат внимателно почистени под течаща вода, почистени от дръжчиците в горната част на зеленчука и внимателно трябва да бъдат настъргани на средно ренде. След като направим това, ги оставяме в гевгир, в който да се отцедят от водата за поне едно денонощие. Тиквичките са с много водниста структура и трябва да бъде обърнато внимание на тази част от приготвянето на рецептата.

Сосът за шницелите се приготвя по следния начин:

В удобна купа изсипваме млякото, към което добавяме скилидките чесън, в които сме направили прорези, но не ги счукваме или пасираме на чеснова преса. Целта е да се вземе само и единствено ароматът. По този начин ефектът от миризмата не е толкова силен. Добавяме копъра и ситно нарязаните парченца краставица. Разбъркваме добре и завиваме с фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилник за едно нощ.

След като са готови, продължаваме с тиквичките. Слагаме ги в удобна купа и добавяме към тях едно яйце и две лъжици брашно, които ще помогнат за тъй наречената спойка на тиквичките. Объркваме тази смес хубаво с ръце или лъжица и след това добавяме към сместа и сиренето, което предварително сме натрошили внимателно и отново разбъркваме добре.

Добавяме мащерката, копъра и чубрицата и отново внимаваме да не е попаднала пръчица в опаковката с подправките, защото е много вероятно да са попаднали при пакетирането.

Внимателно започваме да оформяме малки и тънки шницели, които се овалват в разбитите две яйца и в брашно. Пържим ги на слаб огън, защото ако е силен, яйцето ще се запържи от горната страна, а отвътре ще останат сурови.

Пържат се до позлатяване на самите шницелчета и се изваждат върху салфетка кухненска хартия, която да обира излишната мазнина.

Сервираме тези сочни кюфтета от тиквички в широка чиния със сос, а идея за това можете да вземете от снимките, които съм предоставила към рецептата.

Уред за рязане 7в1 с рецепти и аксесоари
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Уред за рязане 7в1 с рецепти и аксесоари
44.00 лв.
Виж ››

Мултифункционален уред за рязане, с който ще готвите с песен на уста. Има цели 7 различни начина на рязане, удобен и безопасен за работа, лесен за употреба. Уредът за рязане заема минимално пространство в кухнята, което го прави още по-практичен помощник на всяка домакиня.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар