Начин на приготвяне
Първо гъбите се почистват хубаво и внимателно се премахват пънчетата, като гледаме да не разкъсаме самите гъбки. Поставяме измитите шапчици на гъбите с отворчетата надолу в съд, за да се отцедят.
Зеленчуците, необходими за плънката /чушка, морков, тиквичка/, също се почистват от дръжки, семки /чушката/ и се измиват, нарязват на много ситно. Пънчетата на гъбите НЕ изхвърлям, а също почиствам и нарязвам на ситно към зеленчуците, за да ги използвам за плънка.
Продуктите за плънката заедно с подправките препържваме в олио на котлона, /не добавям лук към тази рецепта, защото много се засилва вкусът му, но ако вие обичате, можете да добавите такъв/, докато не се придобият зеленикав цвят от куркумата и докато леко омекнат зеленчуците.
В тава подреждаме печурките и отворите нагоре и във всяка една слагам малко масло или малко олио /зависи с какво разполагате/ и пълня гъбите със плънката.
Важно е да внимаваме при подреждането им, да са плътно сложени една до друга гъбите, за да не се обърнат при печенето във фурната и плънката да изтече.
След като разпределим плънката, на дъното в тавата сипваме малко вода около 1.5 сантиметра.
Печем пълнените гъби на 180 градуса с вентилатор, докато омекнат гъбките. След като това се случи, поръсваме настърган кашкавал върху всяка една и запичаме за още 5 минути, докато кашкавалът се отпусне.