Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Вкусни пълнени печурки

Вкусни пълнени печурки

ОгнянОгнян
Новак
711
Вкусни пълнени печурки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Нека семплото заглавие не ви подвежда, тези пълнени печурки са феноменално вкусни, а ароматът, който се носи от тях - завладяващ"

Необходими Продукти

  • печурки - 1 кг едри кафяви
  • кайма - 400 г (свинска + телешка)
  • праз - 1 стрък
  • синьо сирене - 50 г
  • бяло вино - 2 чаши Шардоне
  • кашкавал - 100 г Настърган
  • масло - 50 г
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката ситно нарязаният праз се запържва в олиото и когато стане златист, се деглазира с виното. Прибавя се мляното месо и се разбърква, докато се получи хомогенна смес.

Прибавят се подправките и се готви, докато виното се изпари. Прибавя се натрошеното синьо сирене и се сваля от котлона. Разбърква се добре.

Гъбите се измиват, махат им се пънчетата и се посоляват. Подреждат се в тава и във всяка гъбка се слага по малко масло.

Плънката се разпределя по равно във всички гъби и отгоре се поръсва с настъргания кашкавал.

Сипва се съвсем малко вода на дъното на тавата и се пече 30-40 минути на 240 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: