Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско на фурна с гъби и китайски микс

Свинско на фурна с гъби и китайски микс

Свинско на фурна с гъби и китайски микс
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • гъби - 500 г пресни
  • китайски микс - 1/2 пакет замразен
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 к.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • масло - 50 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки пържоли, за предпочитане плешка или котлет без кост.

Овкусете ги с подправката, соевия сос, черния пипер и щипка червен пипер.

В плаке или тава сипете олио и ред от пържолите, между тях сложете от пресните гъби и китайския микс. Ако имате повече месо, така подредете на два реда.

Върху всяка пържола сложете парче масло. Сипете 1 в. ч. вода и печете до зачервяване и оставане на мазина.

Сервирайте ястието над листа от зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: