Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ориз на Фурна»Свинско с гъби и ориз на фурна

Свинско с гъби и ориз на фурна

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528422339562
04/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Семпло, лесно за приготвяне и вкусно - да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • свински врат - 500 г
  • печурки
  • ориз - 1 купа
  • олио
  • сол
  • чубрица
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голям тиган се запържват лукът, морковите и гъбите. Добавя се нарязаното на средноголеми парчета месото. Запържва се и то.

Измитият в няколко води ориз се изсипва към другите продукти и също се запържва. Следва поръсване с чубрица.

Всичко това се разпределя в тава, посолва се и се залива с гореща вода.

Печете свинското с ориз до готовност. Съотношението ориз - вода е 1:3.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Не че не сложих, но за солта не се казва нищо. Месото осолява ли се предварително?
22.01.2022 16:55
1
Покажи всички подкоментари
Христо Славейков
Христо Славейков
Добавете нарязано парче праз лук /бялата част / и няма да сбъркате!
16.11.2020 20:05
1
Христо Славейков
Христо Славейков
Просто, лесно, вкусно!
16.11.2020 20:01