Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свинско с гъби и круша на фурна

Свинско с гъби и круша на фурна

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117583961k1
Свинско с гъби и круша на фурна
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
18/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • печурки - 200 г
  • копър - 1 - 2 стръка
  • свинско месо - 500 г (вратно)
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • масло - 30 - 40 г
  • чесън - 1 - 2 небелени скилидки
  • бяло вино - 50 мл
  • моркови - 1 бр.
  • круши - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се загрява. В него се запържват лукът и месото, нарязано на хапки. След това се прехвърлят в йенски съд и се овкусява с подправките. Разбърква се.

В останалото масло се запържват нарязаните гъбки, морков и картофи. Добавя се скълцаният копър и скилидките чесън. Разбърква се.

Крушите се измиват и разрязват на две, след което се изчистват от сърцевината. Нарязват се и се добавят към зеленчуците.

Наливаме бялото вино и оставяме за 5-10 минути на слаб огън под капак. След това прехвърляме зеленчуците при свинското и внимателно разбъркваме.

Запичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: