Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешки бутчета с кисело зеле на фурна

Пуешки бутчета с кисело зеле на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пуешки бутчета с кисело зеле на фурна
Снимка: Зори
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6
"Минутки за класика - Пушки бутчета с кисело зеле на фурна"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 3 бр.
  • кисело зеле - 2 бр. по - едри зелки
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 60 г, меко
  • олио - 1/2 к.ч.
  • праз - 1 стрък
  • зелева чорба - 1 к.ч.
  • вода - 1/2 к.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • бахар - 10 зърна
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пуешките бутчета се измиват и се отделя горната от долната част, за да се получат порционни парчета. Прави се кашичка от мекото масло, червен пипер, малко сол, черен пипер и кимион. Месото се намазва обилно със сместа.

Киселото зеле се реже на по-едро, праз лукът се обелва от външните груби листа и се наситнява. Морковът се обелва и реже на малки кубчета. Смесват се.

В предварително намазан с олио по-дълбок глинен съд се изсипва половината от зелето, морковите и лукът, върху тях се нареждат пуешките бутчета, пускат се целите зърна бахар, дафиновите листа и се изсипва останалата половина от зеленчуците отгоре.

Долива се една кафена чаша от зелевата чорба, разредена с малко вода и струйка олио.

Гювечът се захлупва и ястието се пече на умерена фурна около час и малко.

Когато месото стане крехко, фурната се изключва и пуешкото със зеле се оставя поне 20 минути в изключената, но все още гореща фурна да се отпусне преди сервиране.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: