Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват и се отделя горната от долната част, за да се получат порционни парчета. Прави се кашичка от мекото масло, червен пипер, малко сол, черен пипер и кимион. Месото се намазва обилно със сместа.
Киселото зеле се реже на по-едро, праз лукът се обелва от външните груби листа и се наситнява. Морковът се обелва и реже на малки кубчета. Смесват се.
В предварително намазан с олио по-дълбок глинен съд се изсипва половината от зелето, морковите и лукът, върху тях се нареждат пуешките бутчета, пускат се целите зърна бахар, дафиновите листа и се изсипва останалата половина от зеленчуците отгоре.
Долива се една кафена чаша от зелевата чорба, разредена с малко вода и струйка олио.
Гювечът се захлупва и ястието се пече на умерена фурна около час и малко.
Когато месото стане крехко, фурната се изключва и пуешкото със зеле се оставя поне 20 минути в изключената, но все още гореща фурна да се отпусне преди сервиране.
Добър апетит!