Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се почистват и измиват много добре, като кожата не се премахва.
Нареждат се в тава.
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Прибавя се в тавата с бутчета.
Бутчетата с лука се заливат с 1 л. вода и 50 мл. олио.Сол не се прибавя.
Бутчетата се пекат 1 ч. в предварително загрята фурна на 180 градуса, след което се изваждат от фурната.
Киселото зеле се почиства от кочаните и се нарязва на средно.
Слага се в голяма тава.
Прибавя се червеният пипер, 50 мл. олио и патешката мас.
Разбърква се много добре.
Залива се с 2 л. вода.Не се прибавя зелева чорба.
Зелето се пече 1 час в предварително загрята фурна на 180 градуса при периодично разбъркване, след което се изважда от фурната.
В тавата със зелето се прибавя задушеният с месото лук.
Разбърква се много добре.
Прибавят се бутчетата и се заливат със соса, в който са печените бутчета.
Пече се зелето с пуешко още 1 ч. на най-ниското ниво във фурната на 180 градуса.
Кисело зеле с пуешки бутчета сервираме с любимо питие.
Коментари