Начин на приготвяне
Пуешките бутчета се измиват много добре.
Слагат се в тенджера, прибавя се дафинов лист - 3 бр. и сол.
Заливат се с вода и се варят до полусваряване на бутчетата, като периодично се отпенва водата.
Зелето се нарязва на ситно, като кочаните не се режат.
Изсипва се в тава, в която ще се пече. Прибавя се дафинов лист - 3 бр. и червен пипер. Разбърква се много добре.
Отгоре се нареждат бутчетата. Залива се с вода до половината.
Тавата се завива с фолио. Пече се 40 мин на 180 градуса.
Оризът се измива до бистра вода.
След което се прибавя към киселото зеле, като се поставя на топки в тавата.
Полива се с течността от тавата.
Продължава да се пече пуешкото със зеле под фолио още 40 мин, след което фолиото се премахва.
Киселото зеле с ориз и пуешки бутчета 20 мин на 160 градуса.