Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Добавете постепенно млякото и олиото.
Следват ванилиите, бакпулвера и брашното. Разбъркайте всичко, докато се получи хомогенна смес.
Изберете в какви формички искате да са вашите кексчета, сложете приставката и включете уреда да загрява - аз използвах квадрати. Когато са загрели добре, пуснете по парченце масло във всяка формичка и оставете да се разтопи.
Вземете от кексовата смес със супена лъжица и сипете внимателно във формите, като внимавате да не прелее. Когато във всички форми има смес затворете уреда и го оставете за около 5-6 минути затворен.
Проверявайте готовността както при обикновения кекс- с дървено шишче. Аз вадих моите кексчета с шишче- излизаха много лесно. Готовите кексчета подредете в поднос и поръсете с пудра захар.