Бисквитени топчета с кондензирано мляко и шоколад

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6069114857
28/11/2018
"Домашните бонбони имат само един недостатък - свършват много бързо и трябва да правим нови още и още , и още "
Приготвяне35 мин.
Готвене10 мин.
Общо45 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 022
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • бисквити - 200 г какаови (Роден край)
  • пудра захар - 1/2 с.л.
  • кондензирано мляко - 150 г
  • масло - 60 г разтопено
  • шоколад - 150 г разтопен за овалване
  • бадеми - 100 г филирани или натрошени за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер. Сипете ги в купа. Добавете захарта и хубаво разбъркайте, за да се смесят.

Добавете разтопеното масло и кондензираното мляко. Разбъркайте отново хубаво, за да се получи топка тесто.

Покрийте купата и приберете в хладилника да стегне за около час. При готовност оформете малки топчета.

Прибрете отново топките в хладилника да стегнат, тъй като от топлината на ръцете тестото лепне.

След като стегнат потопете в разтопен шоколад и подредете в чиния. Поръсете с филирани или натрошени бадеми или други ядки по желание.

Приберете бонбоните отново в хладилника преди да поднесете.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар