Начин на приготвяне
Разтопете белия шоколад на водна баня при не повече от 60 °C. Не трябва да става много течен. Използвайте специален шоколад за разтопяване.
В купа сложете маскарпонето и разбъркайте до хомогенност със разтопения шоколад и пудрата захар. Опитайте на вкус и ако е нужно си добавете още пудра захар - бонбоните трябва да са сладки, но все пак вие си преценете до каква степен. Ако ползвате обикновен бял шоколад, имайте предвид че в поврчето случай той е по сладък от този, който е специален за разтапяне.
Когато сте получили гладък и хомогенен крем, приберете го в хладилника, докато хубаво стегне и е лесен за оформяне на бонбони.
Пригответе си купичка с кокосови стърготини и отделно си запечете белени лешници. Количеството на лешниците зависи от големината на бонбоните, които ще направите.
Взимате по малко от втвърдената смес от маскарпоне и бял шоколад. Оформете топчета, сплескайте го и поставете лешник в средата. После затворете и отново оваляйте на топче, след което пуснете в купата със стърготините, за да се покрие добре с кокос.
Процедираме така до привършване на продуктите.
Сложете всеки бонбон с маскарпоне и бял шоколад в хартиена капсула и поднесете на вашите гости. Също така може да подредите в кутийки за подарък на специални хора.
Вижте повече за френските бонбони Трюфел, както и някои факти за шоколадовите бонбони.