Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Бонбони с маскарпоне и бял шоколад

Бонбони с маскарпоне и бял шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Бонбони с маскарпоне и бял шоколад
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
25
"Сложете всеки бонбон в хартиена капсула и поднесете на вашите гости. Също така може да подредите в кутийки за подарък на специални хора."

Необходими Продукти

  • маскарпоне - 260 г
  • бял шоколад - 200 г
  • пудра захар - около 85 г (на вкус)
  • лешници - печени, белени
  • кокосови стърготини - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете белия шоколад на водна баня при не повече от 60 °C. Не трябва да става много течен. Използвайте специален шоколад за разтопяване.

В купа сложете маскарпонето и разбъркайте до хомогенност със разтопения шоколад и пудрата захар. Опитайте на вкус и ако е нужно си добавете още пудра захар - бонбоните трябва да са сладки, но все пак вие си преценете до каква степен. Ако ползвате обикновен бял шоколад, имайте предвид че в поврчето случай той е по сладък от този, който е специален за разтапяне.

Когато сте получили гладък и хомогенен крем, приберете го в хладилника, докато хубаво стегне и е лесен за оформяне на бонбони.

Пригответе си купичка с кокосови стърготини и отделно си запечете белени лешници. Количеството на лешниците зависи от големината на бонбоните, които ще направите.

Взимате по малко от втвърдената смес от маскарпоне и бял шоколад. Оформете топчета, сплескайте го и поставете лешник в средата. После затворете и отново оваляйте на топче, след което пуснете в купата със стърготините, за да се покрие добре с кокос.

Процедираме така до привършване на продуктите.

Сложете всеки бонбон с маскарпоне и бял шоколад в хартиена капсула и поднесете на вашите гости. Също така може да подредите в кутийки за подарък на специални хора.

Вижте повече за френските бонбони Трюфел, както и някои факти за шоколадовите бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: