Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Сливенски бисквитени топчета с шоколад

Сливенски бисквитени топчета с шоколад

DenitsaDenitsa
Помощник Готвач
823501281
Сливенски бисквитени топчета с шоколад
Снимка: Denitsa
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
50
"Супер вкусни домашни бонбони или как се правят най-вкусните сливенски топчета с шоколад"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 3 пакета
  • какао - 1 с.л.
  • орехи
  • маргарин - 200 г
  • пудра захар - 100 г
  • белтъци - 3 бр.
  • ванилия - 4 бр.
  • кувертюр - 100 г
  • млечен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите и почистените орехи се натрошават на трохи с помощта на кухненски робот. Добавя се пудрата захар и какаото и се разбърква.

Маргаринът се разтопява изцяло и се добавя към сухите продукти. Разбърква се добре до получаването на хомогенно гъсто тесто, което се оформя на топка.

Кувертюрът и млечният шоколад се разтопяват на водна баня и към тях се добавя лъжичка пудра захар.

От тестото се оформят малки топчета с големината на орех и се овалват добре в шоколада.

В отделен съд се натрошават орехи и в тях се овалват шоколадовите топчета.

Оставят се да изсъхнат.

Тези бисквитени топчета са чудесно допълнение към горещо и ароматно кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: