Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Бисквитени топчета с кондензирано мляко и шоколад

Бисквитени топчета с кондензирано мляко и шоколад

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Бисквитени топчета с кондензирано мляко и шоколад
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30
"Домашните бонбони имат само един недостатък - свършват много бързо и трябва да правим нови още и още , и още"

Необходими Продукти

  • бисквити - 200 г какаови (Роден край)
  • пудра захар - 1/2 с.л.
  • кондензирано мляко - 150 г
  • масло - 60 г разтопено
  • шоколад - 150 г разтопен за овалване
  • бадеми - 100 г филирани или натрошени за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите в блендер. Сипете ги в купа. Добавете захарта и хубаво разбъркайте, за да се смесят.

Добавете разтопеното масло и кондензираното мляко. Разбъркайте отново хубаво, за да се получи топка тесто.

Покрийте купата и приберете в хладилника да стегне за около час. При готовност оформете малки топчета.

Прибрете отново топките в хладилника да стегнат, тъй като от топлината на ръцете тестото лепне.

След като стегнат потопете в разтопен шоколад и подредете в чиния. Поръсете с филирани или натрошени бадеми или други ядки по желание.

Приберете бонбоните отново в хладилника преди да поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: