Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Топла салата с леща и пиле

Топла салата с леща и пиле

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Долу лапите от тази вкусотия, това е салата - не е за наяждане"

Необходими Продукти

  • За салатата
  • леща - 100 г
  • пилешки гърди - 300 г
  • азиатски микс от 5 подправки - 1 с.л.
  • патладжани - 1 бр.
  • сол
  • зехтин
  • За дресинга
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • мента - 1/2 връзка
  • балсамов оцет - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете лещата в подсолена вода. Изтънете пилешките гърди с нож. Овкусете пържолата с микса от азиатски подправки. Загрейте мазнина на котлона и запечатайте пилешкото до златисто. Извадете готовото филе и оставете да почине. В мазнината от пилешкото запържете патладжана, нарязан на филийки.

За дресинга изстискайте сока на лимона в купа. Добавете към него скилидките чесън, нарязани на ситно, магданоза и свежата мента. Добавете меда и зехтина. Посолете и разбъркайте.

Нарежете пилешката пържола на тънки лентички. Нарежете и патладжаните по същия начин.

Поставете сварената леща в дълбока купа, подредете отгоре пилешкото месо и патладжаните и залейте с дресинга.

Разбъркайте всичко добре и сервирайте топлата салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: