Начин на приготвяне
Сварете лещата в подсолена вода. Изтънете пилешките гърди с нож. Овкусете пържолата с микса от азиатски подправки. Загрейте мазнина на котлона и запечатайте пилешкото до златисто. Извадете готовото филе и оставете да почине. В мазнината от пилешкото запържете патладжана, нарязан на филийки.
За дресинга изстискайте сока на лимона в купа. Добавете към него скилидките чесън, нарязани на ситно, магданоза и свежата мента. Добавете меда и зехтина. Посолете и разбъркайте.
Нарежете пилешката пържола на тънки лентички. Нарежете и патладжаните по същия начин.
Поставете сварената леща в дълбока купа, подредете отгоре пилешкото месо и патладжаните и залейте с дресинга.
Разбъркайте всичко добре и сервирайте топлата салата.