Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Топла салата с карфиол и червена леща

Топла салата с карфиол и червена леща

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Топла салата с карфиол и червена леща
Снимка: Людмила
1 / 2
10/10/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Днес трябваше да приготвя останалото ми от вчера количество карфиол и си съчиних ето тази безумно вкусна топла салата с пиян карфиол и червена леща. Неподозирано, поне за мен, вкусна комбинация!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 голяма глава
  • червена леща - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • къри на прах - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • вода - 1 чаша
  • бяло вино - 1/2 чаша
  • джоджен
  • пресен - или замразен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ето ме и мен! Продължавам да съм на карфиолена вълна.

Днес трябваше да приготвя останалото ми от вчера количество карфиол и си съчиних ето тази безумно вкусна топла салата с пиян карфиол и червена леща.

Неподозирано, поне за мен, вкусна комбинация!

Първо си почистих и накъсах на розички карфиола. Поставих го в тава, посолих на вкус, добавих къри и зехтин. Залях с виното и водата. Виното се изпарява по време на готвенето и овкусява чудесно карфиола.

Изпекох карфиола на 200 °C до готовност, за около 20 мин, следете го. Разбърках два пъти по време на печенето.

Сварих червената леща с малко сол, тя става бързо, аз имах само червена, но с кафява или друга ще стане красиво, освен вкусно, защото ще се откроява в чинията покрай карфиола.

Готовият карфиол разпределих в порционни чинии и отгоре сложих отцедена леща.

След това нарязах в чиниите по малко чесън и поръсих с джоджен, моят беше замразен.

Финално добавих към всяка порция по струйка зехтин... Много вкусно! Мммм...

Горещо препоръчвам!

А сега ви желая чудесна вечер!

И да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: