Начин на приготвяне
Ето ме и мен! Продължавам да съм на карфиолена вълна.
Днес трябваше да приготвя останалото ми от вчера количество карфиол и си съчиних ето тази безумно вкусна топла салата с пиян карфиол и червена леща.
Неподозирано, поне за мен, вкусна комбинация!
Първо си почистих и накъсах на розички карфиола. Поставих го в тава, посолих на вкус, добавих къри и зехтин. Залях с виното и водата. Виното се изпарява по време на готвенето и овкусява чудесно карфиола.
Изпекох карфиола на 200 °C до готовност, за около 20 мин, следете го. Разбърках два пъти по време на печенето.
Сварих червената леща с малко сол, тя става бързо, аз имах само червена, но с кафява или друга ще стане красиво, освен вкусно, защото ще се откроява в чинията покрай карфиола.
Готовият карфиол разпределих в порционни чинии и отгоре сложих отцедена леща.
След това нарязах в чиниите по малко чесън и поръсих с джоджен, моят беше замразен.
Финално добавих към всяка порция по струйка зехтин... Много вкусно! Мммм...
Горещо препоръчвам!
А сега ви желая чудесна вечер!
И да ви е сладко!