Начин на приготвяне
Днес ви предлагам един много вкусен вариант на топла салатка с домашно произведени зеленчуци. Последните години има от къде да си набавим такива, ако не си произвеждаме сами.
Моите момчета тази година посяха различни полезни зеленчуци и от всичко по малко, а от някои по много имаме за консумация.
Брюкселското зеле беше от тези, които са малко. И днес направих тази удивително вкусна салатка.
Добре е всички зеленчуци да се пекат отделно, но признавам си, аз се изхитрих малко.
Сложих в купа почистените и измити, а след това нарязани зеленчуци, без кейла, поръсих ги със сол, зехтин и черен пипер и разбърках. Сложих ги в тава и във фурната на 200 градуса, за да се запекат, като видимо това се случи след около десет минути и тогава отгоре им поставих почистен от дръжките кейл, накъсан на едро, леко посолен и поръсен със зехтин. След пет минути извадих тавата с готовите зеленчуци.
Поставих в подходяща чиния и овкусих с дресинг от лимонов сок, сок от нар, сусамово олио, щипка къри. Добавих и зрънца нар.
Тази зеленчукова салата е добре да се поднесе с варен лимец или жито, може кафява леща, важното е зрънцата да са цели след варене. Аз днес избрах да сервирам с пюре от червена леща. Комбинацията се получи чудесна и много вкусна.
С тази салатка спокойно може да се нахрани човек, особено ако е в диетичен режим.
Топлата салата с пащърнак, кейл и пюре от леща е готова.