Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Крилца в плик със сусам

Крилца в плик със сусам

Крилца в плик със сусам
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 600 г
  • марината
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • унисос - 2 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • риган
  • мащерка
  • сол - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сусам - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината в дълбока купа, като се смесват всички продукти и се разбъркват.

Измити и почистени пилешки крилца се намазват с марината и оставяме на хладно с купата за 2 часа.

После се прехвърлят в плик за печене, заливат се с марината, поръсваме с две-три щипки сусам и се връзва отгоре.

Пликът за печене се поставя в тава, печем в загрята фурна на 200 градуса около 40 минути.

Десет минути преди края се отваря пликът и се запича отгоре с включен вентилатор. Сервираме с туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: