Тиквено жито с канела и орехи

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340871
30/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо282
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • жито - 400 г (грухана пшеница)
  • тиква - 2 ч.ч. нарязана на кубченца
  • кафява захар - 5 - 6 с.л. Мусковадо
  • канела - 1 ч.л. равна
  • орехи - 1 - 2 шепи едро натрошени
  • вода - около 1 л / 1, 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В случай, че сме накиснали житото през нощта, можем да ги варим едновременно с нарязаната на средно ситни кубчета тиква, а ако не - първо слагаме груханата пшеница и след известно време тиквата.  

Варим до готовност около 20 минути. Овкусяваме с кафявата тръстикова захар, канелата и натрошените орехи и разбъркваме.

Сипваме по порциите (получават се 8 малки или 6 обикновени порции), като най-вкусно е да се поднесе топло. Чудно жито с орехи и канела и есенен вкус на тиква!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар