Десерт от ароматна печена тиква

Илияна ДимоваИлияна ДимоваГуру126866537988
30/11/2018
"Взимате една печена тиква и ...приготвяте най-великолепният десерт на света точно по тази рецепта "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 801
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • тиква - 1 бр. цигулка
  • стафиди - 3 - 4 с.л. златни
  • кафява захар - 1 к.ч.
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • есенция - ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквата, нарязваме на средни по размер парчета и белим от кората. Слагаме почистената тиква в тава (огнеупорна с капак).

Поръсваме златни стафиди, кафява захар (може да увеличим или намалим количеството по вкус).

Ръсваме ванилена захар и няколко капки течна есенция ром. Наливаме малко вода и слагаме тавичката с капака във фурната.

Включваме на 200 градуса нагряване и печем с горен и долен реотан, докато тиквата омекне (приблизително 50 минути или колкото е необходимо).

Няколко минути, преди да извадим от фурната, махаме капака на тавичката и допичаме тиквата.

Сервираме печената тиква заедно със стафидите, нарязана на по-малки парченца, като сипваме в купички или чашки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар