Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Десерт от ароматна печена тиква

Десерт от ароматна печена тиква

Десерт от ароматна печена тиква
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Взимате една печена тиква и ...приготвяте най-великолепният десерт на света точно по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. цигулка
  • стафиди - 3 - 4 с.л. златни
  • кафява захар - 1 к.ч.
  • ванилена захар - 1 пакетче
  • есенция - ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме тиквата, нарязваме на средни по размер парчета и белим от кората. Слагаме почистената тиква в тава (огнеупорна с капак).

Поръсваме златни стафиди, кафява захар (може да увеличим или намалим количеството по вкус).

Ръсваме ванилена захар и няколко капки течна есенция ром. Наливаме малко вода и слагаме тавичката с капака във фурната.

Включваме на 200 градуса нагряване и печем с горен и долен реотан, докато тиквата омекне (приблизително 50 минути или колкото е необходимо).

Няколко минути, преди да извадим от фурната, махаме капака на тавичката и допичаме тиквата.

Сервираме печената тиква заедно със стафидите, нарязана на по-малки парченца, като сипваме в купички или чашки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: