Туршия със зеле, моркови и цвекло без аспирин

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
30/11/2018
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо751
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Пропорции за 1 буркан
  • зеле - 1 - 2 шепи накъсано
  • моркови - 1 бр.
  • червено цвекло - 1/3 корен
  • За соления разтвор
  • хималайска сол - 2 с.л. на 1 литър вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набавяме си необходимото количество продукти за желаната крайна продукция.

Измиваме зелето и го накъсваме на средно големи парченца около 3 на 4 см.

Обелваме морковите и ги нарязваме на кръгчета / колелца или полумесеци, а цвеклото нарязваме на фини пръчици! Разбъркваме и 3-те вида зеленчуци, и започваме да пълним красиво бурканите, като леко притискаме.

Всеки буркан, в зависимост от това колко е напълнен, поема различно количество солен разтвор. Наливаме го до гърлото на бурканите и затваряме добре капачките.

Разклащаме няколко пъти и прибираме на тъмно хладно място! Често ги разклащайте и след 4 седмици ще имате една вкусна розова туршия с кисело зеле!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар