Начин на приготвяне
Набавяме си необходимото количество продукти за желаната крайна продукция.
Измиваме зелето и го накъсваме на средно големи парченца около 3 на 4 см.
Обелваме морковите и ги нарязваме на кръгчета / колелца или полумесеци, а цвеклото нарязваме на фини пръчици! Разбъркваме и 3-те вида зеленчуци, и започваме да пълним красиво бурканите, като леко притискаме.
Всеки буркан, в зависимост от това колко е напълнен, поема различно количество солен разтвор. Наливаме го до гърлото на бурканите и затваряме добре капачките.
Разклащаме няколко пъти и прибираме на тъмно хладно място! Често ги разклащайте и след 4 седмици ще имате една вкусна розова туршия с кисело зеле!