Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Просо с карфиол и варени яйца

Просо с карфиол и варени яйца

Просо с карфиол и варени яйца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Слънчево ястие за всички, които знаят, че най-простото е най-вкусно"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. твърдо сварени
  • просо - 1 и ½ ч.ч.
  • карфиол - 1 - 2 шепи начупен
  • лук - 1 главичка
  • моркови - 3 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • праз - 1 стрък
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1 щипка
  • куркума - 1/3 ч.л.
  • босилек - 1 щипка
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни
  • шарлан - 2 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Докато водата в тенджерката заври, почистваме щателно просото и старателно го измиваме около 3 пъти (по желание може и да се накисне за малко).

Във врящата вода сипваме шарлана и солта.

Към водата добавяме морковите, нарязани на полумесеци, на ситно нарязания лук и чушки. След малко сипваме и просото, начупения карфиол и праза.

След около 10 минути подправяме с подправките - черния пипер, кимиона, куркумата, босилека и ако е нужно още малко сол. Готвим докато поеме всичката вода. Без да го изключваме, на същия котлон сваряваме 3 яйца.

Сипваме ястието в 3 купи и нарязваме по 1 сварено яйце на порция! Слънчевият обяд е готов!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: