Начин на приготвяне
Накълцайте на ситно скилидките чесън. Полейте ги със зехтин, посолете ги и ги пресовайте с острието на ножа върху дъската за рязане, така че да станат на паста.
Нарежете на ситно лютата чушка. В купа смесете киселото мляко и фета сиренето и разбъркайте, докато се смесят добре.
Овкусете с лют червен пипер и щипка сол. Прибавете чесновата паста, лютата чушка и нарязания на ситно магданоз.
Нарежете багетата на едри филии и ги натъркайте в дъската, за да попият останалия чеснов зехтин.
Запечете ги на грил тиган за 2-3 минути, докато придобият цвят.
Сервирайте пикантната разядка заедно със златисти филийки хляб.
Ако рецептата ти харесва, опитай и гръцката тиросалата или патладжанената мелидзаносалата.