Салата със сьомга и яйце

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
898
06/12/2018
"Здравословна салата, за каквато от дълго време си мечтаехме "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 068
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Рибна Салата

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разполовете филето от сьомга и го поставете с кожата надолу в съд за готвене на пара. Поставете лист хартия за печене под филето. Гответе сьомгата на пара за не повече от 8-9 минути. Ако не разполагате със съд с приставка за готвене на пара, пригответе сьомгата на тиган.

Сложете яйцата да се сварят в подсолена вода. За предпочитане е да оставите яйцата по-рохки.

В друг съд сварете зеления боб заедно с щипка сол. Варете фасула за 6-7 мин, за да го запазите хрупкав и свеж.

Отстранете костилките на маслините и ги нарежете на ситно. Смесете ги с киселото мляко в дълбока купа. Добавете зехтин и оцет и разбъркайте дресинга. Прехвърлете сварения зелен фасул в дресинга, посолете и разбъркайте добре.

Обелете сварените яйца, като се стараете да ги запазите цели. Разрежете ги на половина, за да се разтече жълтъкът.

Сервирайте рибната салата, като оформите капане от фасула, накъсайте отгоре сьомгата на едри парчета и поставете в средата разполовеното яйце.

Удобна малка пластмасова купа 0.5 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобна малка пластмасова купа 0.5 литра
1.20 лв.
Виж ››

Безценен помощник в кухнята - малка пластмасова купа, която всяка домакиня би искала да има под ръка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар