Салата със сьомга и яйце

06/12/2018
Храна за Душата
отХрана за ДушатаДарт Вейдър2085
"Здравословна салата, за каквато от дълго време си мечтаехме "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо136
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата30
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разполовете филето от сьомга и го поставете с кожата надолу в съд за готвене на пара. Поставете лист хартия за печене под филето. Гответе сьомгата на пара за не повече от 8-9 минути. Ако не разполагате със съд с приставка за готвене на пара, пригответе сьомгата на тиган.

Сложете яйцата да се сварят в подсолена вода. За предпочитане е да оставите яйцата по-рохки.

В друг съд сварете зеления боб заедно с щипка сол. Варете фасула за 6-7 мин, за да го запазите хрупкав и свеж.

Отстранете костилките на маслините и ги нарежете на ситно. Смесете ги с киселото мляко в дълбока купа. Добавете зехтин и оцет и разбъркайте дресинга. Прехвърлете сварения зелен фасул в дресинга, посолете и разбъркайте добре.

Обелете сварените яйца, като се стараете да ги запазите цели. Разрежете ги на половина, за да се разтече жълтъкът.

Сервирайте рибната салата, като оформите капане от фасула, накъсайте отгоре сьомгата на едри парчета и поставете в средата разполовеното яйце.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар