Начин на приготвяне
Изпечете и обелете патладжаните. Нарежете ги на ситно и отцедете течността от тях с помощта на цедка.
Загрейте 2 с.л. олио в тигана и задушете в него нарязани на ситно скилидките чесън.
Добавете патладжаните. Овкусете със сол, кимион и риган. Гответе на умерен огън, докато течността от патладжаните не се изпари напълно и сместа не стане гъста, подобна на лепкаво тесто.
Накълцайте копъра, девесила и магданоза на ситно и ги прибавете в тигана. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади за кратко.
Нарежете филето от треска на едри парчета и ги посолете. Към вече охладената патладжанена смес добавете панко галетата и разбъркайте добре.
Завийте филетата треска в патладжанената панировка с помощта на прозрачно фолио.
Точно преди да поставите в тигана, поръсете рулцата с още хлебни трохи.
Запържете за кратко в загрято олио, само колкото панировката да придобие цвят.
Прехвърлете рибните рулца в тавичка и допечете в предварително загрята фурна на 180°C за 7-8 мин.