Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рулца»Панирана треска с патладжан

Панирана треска с патладжан

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Панирана треска с патладжан8 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Едно нетипично, но много изискано и вкусно предложение за Никулден, от което със сигурност ще се възползваме"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • треска филе - 200 г
  • панко галета - 150 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • девесил - 1/2 връзка
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • риган - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Изпечете и обелете патладжаните. Нарежете ги на ситно и отцедете течността от тях с помощта на цедка.

Загрейте 2 с.л. олио в тигана и задушете в него нарязани на ситно скилидките чесън.

Добавете патладжаните. Овкусете със сол, кимион и риган. Гответе на умерен огън, докато течността от патладжаните не се изпари напълно и сместа не стане гъста, подобна на лепкаво тесто.

Накълцайте копъра, девесила и магданоза на ситно и ги прибавете в тигана. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади за кратко.

Нарежете филето от треска на едри парчета и ги посолете. Към вече охладената патладжанена смес добавете панко галетата и разбъркайте добре.

Завийте филетата треска в патладжанената панировка с помощта на прозрачно фолио.

Точно преди да поставите в тигана, поръсете рулцата с още хлебни трохи.

Запържете за кратко в загрято олио, само колкото панировката да придобие цвят.

Прехвърлете рибните рулца в тавичка и допечете в предварително загрята фурна на 180°C за 7-8 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: