Карфиол на фурна с галета

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
216
10
46
1
04/12/2018
"Толкова хрупкав става, че направо не можем да се стърпим и ще си сипем още една порция "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 508
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете отделните розички карфиол, измийте ги добре. Оставете ги 10-15 мин да се отцедят или ги подсушете. С чопър или пасатор смелете зехтина, маслото и чесъна.

Към получената смес добавете и галетата.

В тава с хартия за печене разстелете карфиола, поръсете го със сол, черен и червен пипер, след което го залейте с чесновата смес.

Разбъркайте ги, за да се овалят равномерно.

Печете ги на 220 градуса за 60 мин. На 15 мин разбъркайте карфиола на фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар