Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аспержи по Севилски

Аспержи по Севилски

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k8k32
Аспержи по Севилски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Не забравяйте - аспержите имат нужда от малко запържване и много любов - останалото е лесно."

Необходими Продукти

  • аспержи - 600 гр.
  • хляб - бял 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • оцет
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аспержите се почистват и се отрязват твърдите краища.

Чесъна и хляба се изпържват в олио, изваждат се, а в останалата мазнина се прибавят аспержите, налива се малко вряща вода, посолява се и се задушава до омекване.

Междувременно се счуква чесъна с хляба и малко оцет, прибавя се ситно нарязаното сварено яйце и се поднася с аспержите по севилски.

Вижте също как да си направите аспержи на фурна или вкусни бели аспержи със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка: