Какаов блат за торта

05/12/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор6772338681
"Майсторите правят торта от А до Я, като първо се учат как да приготвят какаов блат - ето ви и нашата изпитана рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 139
  • Преглеждания за месеца1001
  • Преглеждания за седмицата133
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме тава за печене с диаметър 24 см, която подмазваме с масло и поръсваме с брашно.

Ако използвате форма за торта с ринг, постелете я с хартия за печене.

В две купи разделяме жълтъци и белтъци. Разбиваме жълтъците 5 минути на средна степен, след което добавяме 1/2 от захарта.

По същият начин процедираме и с белтъците - разбиваме ги на сняг.

Смесваме яйчните съставки внимателно с шпатула, за да запазим обема им.

Постепенно добавяме разтопеното на водна баня и охладено масло.

Брашното пресяваме в купа заедно с бакпулвера и какаото. Прибавяме и ванилиите.

Смесваме сухите с течните съставки. Разбъркваме ги добре.

Готовата смес изсипваме в съда за печене и го поставяме в предварително загрята фурна.

Печем блата за торта на 180 градуса за 40 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Nikola Gatev
Nikola Gatev
24.01.2019 20:32
Трябва ли да се сиропира
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв