Какаов блат за торта

05/12/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор5702126181
"Майсторите правят торта от А до Я, като първо се учат как да приготвят какаов блат - ето ви и нашата изпитана рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо628
  • Преглеждания за месеца628
  • Преглеждания за седмицата236
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме тава за печене с диаметър 24 см, която подмазваме с масло и поръсваме с брашно.

Ако използвате форма за торта с ринг, постелете я с хартия за печене.

В две купи разделяме жълтъци и белтъци. Разбиваме жълтъците 5 минути на средна степен, след което добавяме 1/2 от захарта.

По същият начин процедираме и с белтъците - разбиваме ги на сняг.

Смесваме яйчните съставки внимателно с шпатула, за да запазим обема им.
Постепенно добавяме разтопеното на водна баня и охладено масло.

Брашното пресяваме в купа заедно с бакпулвера и какаото. Прибавяме и ванилиите.

Смесваме сухите с течните съставки. Разбъркваме ги добре.

Готовата смес изсипваме в съда за печене и го поставяме в предварително загрята фурна.

Печем блата за торта на 180 градуса за 40 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар