Начин на приготвяне
Подготвяме тава за печене с диаметър 24 см, която подмазваме с масло и поръсваме с брашно.
Ако използвате форма за торта с ринг, постелете я с хартия за печене.
В две купи разделяме жълтъци и белтъци. Разбиваме жълтъците 5 минути на средна степен, след което добавяме 1/2 от захарта.
По същият начин процедираме и с белтъците - разбиваме ги на сняг.
Смесваме яйчните съставки внимателно с шпатула, за да запазим обема им.
Постепенно добавяме разтопеното на водна баня и охладено масло.
Брашното пресяваме в купа заедно с бакпулвера и какаото. Прибавяме и ванилиите.
Смесваме сухите с течните съставки. Разбъркваме ги добре.
Готовата смес изсипваме в съда за печене и го поставяме в предварително загрята фурна.
Печем блата за торта на 180 градуса за 40 минути.
Коментари