Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата с подсладителя на пяна, прибавя се прясното мляко и маслото, отново се разбърква.
След това се добавят кокосовото брашно с бакпулвера и какаото, разбиваме.
Печете какаовия блат се в правоъгълна тавичка предварително покрита с хартия за печене с размер 20×20 см в предварително загрята фурна на 180°C за около 20 мин.
Охлажда се какаовият блат за руло слага се плънка според предпочитанията и се навива на вкусно сладко руло.
Коментари
Аз не го завих на руло, разрязах на две еднакви части и сглобих с крем.
За крема пасирах извара с няколко лъжици сладко.
Аз разполагах със сладко от рози, което беше твърде ароматно за моя вкус, но в съчетание с изварата и какаото в сладкиша, се получи добре.
В крема добавих няколко прашинки сладкарска боя за приятен розов цвят.
Блатовете стоят леко сухи в началото и е добре сладкиша да престои една нощ. Става сочен и мекичък.