Пълнени макаронени черупки с рикота и спанак

13/12/2018
"Много свежи и винаги актуални - опитайте тези разкошни пълнени макаронени черупки с ригота и спанак "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо606
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В йенска тава наредете суровите макарони, за да видите колко ще са ви необходими. Извадете ги и ги сварете в подсолена вода, докато поомекнат.

За соса нарежете на ситно лука и го запържете в олиото. Добавете нарязаните домати и оставете соса на слаб огън да се сгъсти. Овкусете с ригана, солта и черния пипер. Оставете още 5 мин. на котлона. Свалете и добавете босилека - накъсан.

За плънката сложете спанака в загрят тиган, докато се изпари водата. Извадете го и го изстискайте.

Добавете го към рикотата, яйцето и солта. Разбъркайте до хомогенна консистенция. Изсипете соса в тавата за печене. Напълнете черупките със спаначената смес и ги наредете в тавата.

Поръсете със ситно нарязаната моцарела. Печете в предварително загрята фурна до 200 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар