Начин на приготвяне
Зареждаме оризоварката с ориз, който измиваме и овкусяваме с хималайска сол и шарлан. Прибавяме водата, включваме и след 30 минути е готов.
През това време приготвяме соса. Обелваме и нарязваме на ситно зеленчуците – картофите, морковите, лука и чесъна. Сваряваме ги във водичката, като докато се готвят, постепенно добавяме киселото зеле и подправките – хималайска сил, шарлан, мадраско къри, куркума, кимион, черен пипер, червен пипер, джинджифил, домашен ябълков оцет и кафява захар.
Като са напълно омекнали, оставяме го известно време малко да си къкри, докато сосът се сгъсти, и е напълно готов.
Сипваме ориза в 3 големи блюда или дълбоки чинии, а соса до него и поднасяме, докато е топло.
Разбъркваме и се наслаждаваме на екзотичния ориенталски вкус и аромат.
Изумителна наситеност и сгряваща пикантност в индийски стил!
Чудно Вкусно!