Зеле с къри

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Зеле с къри1 / 2
03/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кг
  • лук - 1 глава, на ситно
  • чесън - 2 скилидки, на ситно
  • масло - 2 с.л.
  • куркума - 1 ч.л., смляна
  • чили - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - 2 ч.л.
  • гарам масала - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч. (250 мл) + допълнително при необходимост
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се реже на ленти. Лукът се запържва с чесъна и маслото около 5 мин.

Добавят се куркумата, чилито, солта, зелето, гарам масалата и водата.

Задушава се около 15 мин. на умерена температура. При необходимост се долива допълнително вода.

Държи се на огъня за още 10 мин. Ястието е готово, когато зелето омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: