Бързо кисело зеле

Бързо кисело зеле
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Специално за почитателите на киселото зеле, които нямат търпение да го чакат да втаса!"

Необходими Продукти

  • зеле - 2 кг прясно
  • целина
  • морска сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното зеле се почиства от сухите листа и от кочана. Нарязва се на ситно и сипваме в тава.

Нарязва се връзка целина и смесваме с прясното зеле. Поръсва се с една лъжица морска сол смляна и се претрива с ръце малко да омекне.

Пълним в буркан, на дъното на които се сипва още 1 с.л. сол и се долива вода.

Затваряме с капачка и оставяме на слънце да ферментира. След 1 седмица зелето ще е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И защо целина,в киселото зеле? Нали не правим туршия?
19.11.2024 12:11
Анонимен
Анонимен
Колко голям е бурканът?
28.12.2023 23:26
Виктория Бурова
Виктория Бурова
Аз го правя в бидонче
02.11.2020 18:08