Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети с разбит хайвер и синьо сирене

Брускети с разбит хайвер и синьо сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Брускети с разбит хайвер и синьо сирене
Снимка: Яница Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Уникално предястие, което е отлично допълнение към добре изстудено вино или домашна ракийка"

Необходими Продукти

  • За хайвера
  • хайвер - 1/2 с.л.
  • олио - 500 мл
  • лимони - 1/2 бр., сока
  • хляб - 1 1/2 бр., филии
  • лук - 1/2 гл.
  • Още
  • синьо сирене - 20 - 30 г
  • орехи - 1 с.л. смлени, за поръсване
  • хляб - 2 филии или 1/2 франзела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зърната на хайвера трябва да се спукат, разбиват се с миксер или пасатор. Прибавя се накиснатият и отцеден хляб и настърганият лук. Разбърква се добре и се прибавя малко по малко олиото. Получава се гъста смес, овкусява се с лимонов сок на вкус.

За брускетите, филийките хляб се пекат на тостер или във фурната до златисто.

След това с назъбен нож се режат на триъгълни или други парчета.

Намазват се с разбития хайвер.

Върху всяка брускета се поставя парченце синьо сирене и се поръсва със смлените орехи и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: