Тирамису с крема сирене

05/12/2018
"На вашето внимание - побългарено тирамису с българско крема сирене - няма такава вкусотия "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 788
  • Преглеждания за месеца716
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете жълтъците от белтъците.

Сложете ликьора в кафето.

В купа сложете двата белтъка заедно със солта и половината захар и ги разбийте с миксер до пухкави меки връхчета.

В друга купа разбийте двата жълтъка с останалата захар до пухкав крем.

Добавете маскарпонето и крема сиренето. Разбивайте с миксера до гладък крем без бучки. Смеете двата вида крем с помощта на силиконова шпатула, като внимавате и запазите пухкавината на крема.

В ринг за торта с падащо дъно наредете един ред бишкоти, напоени в кафето с ликьора. Сложете половината крем, а отгоре наредете още един ред бишкоти, напоени с кафе.

Изсипете останалия крем, загладете равно горната част и оставете в хладилника за една нощ.

Извадете Тирамисуто от ринга и поръсете с какао на прах.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар