Шницел с плънка

05/12/2018
"Специално за майстори и изтъкнати лакомници - шницел с плънка "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 724
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на много ситно.

В купа сложете каймата, нарязания лук, кимиона, черния пипер, галетата и сол на вкус. Омесете хубаво каймата и я оставете да почине за 30 минути.

От половината кайма оформете три големи и плоски диска. Поставете всеки диск върху стреч фолио.

Върху каймата сложете от топеното сирене и нарязания на тънко бекон.

От останалата кайма оформете още три диска със същата големина. Поставете ги върху плънката и с пръсти съединете двата кръга кайма. Покрийте със стреч фолио и леко разточете с точилка.

Всеки шницел опаковайте в стреч фолио и приберете във фризера за около 20 минути.

Вече стегналите се шницели овалайте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая овалайте в галетата.

Изпържете от двете страни до златисто.

Готовите шницели с плънка извадете върху кухненска хартия.

Поднесете с гарнитура от сотирани картофи или по ваш избор!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар