Начин на приготвяне
Лукът се настъргва, яйцето се разбива и заедно с всички останали съставки за шницелите се прави смес, като тук използвате половината количество галета, а останалото оставяте за овалване. Количеството подправки, което ще сложите, зависи само и единствено от вашите вкусови предпочитания. Докато правите плънката, оставете месната смес в хладилника.
Чушките изпичате, белите и режете на малки парченца. Спанакът /суров/, но измит и почистен от дръжките, също се нарязва на ситно. Разбърквате сирената заедно със зеленчуците.
Вземате голяма топка от месото, разстилате я на дланта си и в средата слагате от плънката. Прихлупвате крайчетата, така че да завият добре плънката и да не изтече и пак леко притискате, за да станат шницелите по-тънки. Това нещо се повтаря, докато свършат продуктите.
Овалвате ги в галета и от двете страни и пържите, като е по-добре да ги обърнете няколко пъти, за да не се изпържат само отгоре, а и вътрешността да е готова.