Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бонбони»Желирани бонбони от гроздов сок

Желирани бонбони от гроздов сок

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
1575563331
Желирани бонбони от гроздов сок2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Няма да намерите по-вкусни желирани бонбони от домашните желирани бонбони, приготвени по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • гроздов сок - 2 ч.ч. чист неподсладен
  • захар - 2 ¼ ч.ч. + 3 с.л. бяла
  • глюкоза - ½ ч.ч.
  • ябълков пектин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Покривам дъното на квадратна тавичка с пластмасово фолио. На средно висока температура смесвам 2 ¼ ч. ч. глюкоза и захар с гроздов сок. Оставям сместа да кипне и разбърквам, докато захарта се стопи.

Сместа трябва леко да заври. Ще се сгъсти. В купа смесвам останалата захар и ябълковия пектин.

Добавям ½ ч. ч. от топлата смес и разбъркваам бързо. Новата смес не трябва да има бучки. Сипвам я в тигана при останалата топла смес.

Сложете термометър в тигана и изчакайте температурата на сместа да стане 118 градуса.

Бавно сипвам сместа в тавата. Тропвам тавата в плота, за да изкарам въздуха от сместа. Оставям я да стегне на стайна температура.

Щом желето стегне, обръщаме го върху табла със захар. Внимателно нарязвам желето на квадратчета и овалвам желираните бонбони в захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: