Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва на фурна 2 в 1 с гарнитура

Пъстърва на фурна 2 в 1 с гарнитура

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пъстърва на фурна 2 в 1 с гарнитура
Снимка: Зори
5 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Верни на правилото - вкусно и здравословно, ви препоръчваме тази пъстърва на фурна 2 в 1 с гарнитура"

Необходими Продукти

  • пъстърви - 2 бр. по 400 г всяка
  • картофи - 2 бр. средни
  • чери домати - 1 пълна шепа
  • чесън - 2 цели глави + 3 - 4 скилидки, нарязани на шайби
  • лимони - 1 бр., нарязан на полумесеци
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • зехтин - 7 - 8 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • бира - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървите се почистват и измиват. Отстраняват се люспите с помощта на белачка за зеленчуци. Измиват се хубаво, посоляват се и се оставят да се изцедят в гевгир.

Правят се диагонални прорези в кожата на пъстървите и във всеки прорез се слага малко сол, черен пипер, шайба чесън и резен лимон. Коремчетата на рибите се поръсват отново с малко сол, черен пипер, лимонов сок и зехтин.

Намазва се със зехтин и тавата и в нея се слагат рибите. Отстрани се слагат целите глави чесън, почистени само от най-външните листа, целите чери домати, обелените и нарязани на ветрило картофи, като между резените отново се слага по шайба чесън. Всички зеленчуци се посоляват и поливат с малко зехтин. Рибите също се поливат със струйка зехтин.

Цялата тава се покрива с двоен лист алуминиево фолио и се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна на средна решетка и включен вентилатор.

След това тавата се отвива, налива се бирата на дъното и се връща за още 15 минути във фурната, докато пъстървата на фурна хване апетитен златист загар всичко.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Благодяря :)
07.12.2018 10:20
8
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Празник за сетивата! Поздрави Зори!
07.12.2018 10:13
6