Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от леща»Люта червена леща по индийски

Люта червена леща по индийски

Елена КавакЕлена Кавак
Новак
1064
Люта червена леща по индийски
Снимка: Елена Кавак
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Ароматна и леко пикантна леща, която ще ви изненада приятно с богат вкус!"

Необходими Продукти

  • червена леща - 1 ч.ч.
  • вода - 4 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 средна глава
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • домати - 2 големи домата
  • люти чушки - 2 бр.
  • кимион - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1 с.л.
  • куркума - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата и водата се варят заедно с малко сол и олио до разваряване на лещата.

В олио се запържват нарязаните на дребно лук, чесън, люти чушки, лютият червен пипер и кимионът.

Когато лукът и чесънът са омекнали се добавят и настърганите домати и се изчаква да поизврат и те.

Преди да се свалят от огъня се добавят куркумата и джинджифила. След това се смесват с лещата, оставя се малко да поври на слаб. Поднася се с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: