Пиле по индийски с ананас

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пиле по индийски с ананас1 / 2
02/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Пилешко и ананас - това е най-новата любовна двойка в кулинарията"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - бяло 100 гр.
  • домати - 200 гр.
  • лук - 1/2 глава
  • ябълки - 1/2 бр.
  • дафинов лист
  • мащерка
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
  • ананас - 1 кръгче
  • ориз - 1 к. ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ориза се сварява. Лукът заедно с растителното масло се задушава за няколко минутки.

Месото се изпържва от двете страни. Прибавят се доматите и ябълката, нарязани на ситно; лука, ориза дафиновия лист, мащерка, магданоза, чесъна, кърито и 2 супени лъжици вода. Задушава се на слаб огън около 30 минути.

Поднася се с нарязан на дребно магданоз и кръгче ананас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана
Гергана
Ябълките са прекалено много...следващия път ще го пробрвам с картофи и съвсем малко ябълка! И е хубаво ябълката да се сложи заедно с ананаса около 15 мин преди да се свали от котлона, за да не се размеква толкова.

Иначе аз не сложих ориз от началото, ами сварих отделно азиатски (басмати) ориз и го сервирах като гарнитура.

ИИИ кърито е задължително...следващия път ще сложа двойна доза ;)
24.02.2012 21:08