Пълнозърнести триъгълни банички

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
802
4k
4k
1k
4
06/12/2018
"По-полезните и по-вкусните банички - да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 940
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстиламе си пълнозърнестите кори. Тъй като пълнозърнестите са по-плътни ще, използваме по 1 кора за баничка. Намазваме шарлан върху кората със силиконова четчица за улеснение и сгъваме на две от към дългата страна. Поръсваме с определеното количество плънка, така че да стигне за всички кори.

Плънката сме приготвили, като в купа разбъркваме киселото мляко с изварата, 1 яйце, нарязаните на ситно - домат и чушка. Овкусяваме я с хималайската сол, черния пипер и листенцата тученица.

Сгъваме кората с плънката на триъгълник (както е подробно указана на снимките). Подреждаме готовите триъгълничета в плоска тава, предварително намазана с шарлан. Намазваме ги с 2-то яйце отново със силиконова четчица.

Печем ги до красив тъмно-златист цвят - за около 15 - 20 минути на 200 градуса.

Изумителни пълнозърнести триъгълни банички с уникален вкус, придаден от сладостта на домата, млечността на изварата, хрупкавостта на чушката.

Поднасяме ги топли. Неповторими и незабравими здравословни банички.

Чудно Вкусно!

Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
Приготвяй си тази рецепта в:
Кръгла алуминиева тава с незалепващо покритие 34x7см.
51.99 лв.
Виж ››

За да готвите с песен на уста, се нуждаете от алуминиева тава. И то не каква да е - кръгла тава с незалепващо покритие, с която готвенето ще се превърне в революционно откритие! Забавлявайте, докато създавате кулинарни шедьоври лесно и удобно.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар