Пълнозърнести триъгълни банички

06/12/2018
"По-полезните и по-вкусните банички - да ви е сладко "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо217
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстиламе си пълнозърнестите кори. Тъй като пълнозърнестите са по-плътни ще, използваме по 1 кора за баничка. Намазваме шарлан върху кората със силиконова четчица за улеснение и сгъваме на две от към дългата страна. Поръсваме с определеното количество плънка, така че да стигне за всички кори.

Плънката сме приготвили, като в купа разбъркваме киселото мляко с изварата, 1 яйце, нарязаните на ситно - домат и чушка. Овкусяваме я с хималайската сол, черния пипер и листенцата тученица.

Сгъваме кората с плънката на триъгълник (както е подробно указана на снимките). Подреждаме готовите триъгълничета в плоска тава, предварително намазана с шарлан. Намазваме ги с 2-то яйце отново със силиконова четчица.

Печем ги до красив тъмно-златист цвят - за около 15 - 20 минути на 200 градуса.

Изумителни пълнозърнести триъгълни банички с уникален вкус, придаден от сладостта на домата, млечността на изварата, хрупкавостта на чушката.

Поднасяме ги топли. Неповторими и незабравими здравословни банички.

Чудно Вкусно!подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар