Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Пълнозърнести триъгълни банички

Пълнозърнести триъгълни банички

Пълнозърнести триъгълни банички
Снимка: Илиана Първанова
2 / 16
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"По-полезните и по-вкусните банички - да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • кори за баница -   1 пакет /500 г/ пълнозърнести
  • кисело мляко -  1 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • извара - 150 - 200 г
  • домати - 1 бр. малък
  • чушки - 1 бр. малка и червена, по желание
  • хималайска сол -   1 ч.л. равна фина
  • шарлан - 5 с.л.
  • черен пипер -   1 щипчица смлян
  • тученица - 1 шепа листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разстиламе си пълнозърнестите кори. Тъй като пълнозърнестите са по-плътни ще, използваме по 1 кора за баничка. Намазваме шарлан върху кората със силиконова четчица за улеснение и сгъваме на две от към дългата страна. Поръсваме с определеното количество плънка, така че да стигне за всички кори.

Плънката сме приготвили, като в купа разбъркваме киселото мляко с изварата, 1 яйце, нарязаните на ситно - домат и чушка. Овкусяваме я с хималайската сол, черния пипер и листенцата тученица.

Сгъваме кората с плънката на триъгълник (както е подробно указана на снимките). Подреждаме готовите триъгълничета в плоска тава, предварително намазана с шарлан. Намазваме ги с 2-то яйце отново със силиконова четчица.

Печем ги до красив тъмно-златист цвят - за около 15 - 20 минути на 200 градуса.

Изумителни пълнозърнести триъгълни банички с уникален вкус, придаден от сладостта на домата, млечността на изварата, хрупкавостта на чушката.

Поднасяме ги топли. Неповторими и незабравими здравословни банички.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: