Начин на приготвяне
Разстиламе си пълнозърнестите кори. Тъй като пълнозърнестите са по-плътни ще, използваме по 1 кора за баничка. Намазваме шарлан върху кората със силиконова четчица за улеснение и сгъваме на две от към дългата страна. Поръсваме с определеното количество плънка, така че да стигне за всички кори.
Плънката сме приготвили, като в купа разбъркваме киселото мляко с изварата, 1 яйце, нарязаните на ситно - домат и чушка. Овкусяваме я с хималайската сол, черния пипер и листенцата тученица.
Сгъваме кората с плънката на триъгълник (както е подробно указана на снимките). Подреждаме готовите триъгълничета в плоска тава, предварително намазана с шарлан. Намазваме ги с 2-то яйце отново със силиконова четчица.
Печем ги до красив тъмно-златист цвят - за около 15 - 20 минути на 200 градуса.
Изумителни пълнозърнести триъгълни банички с уникален вкус, придаден от сладостта на домата, млечността на изварата, хрупкавостта на чушката.
Поднасяме ги топли. Неповторими и незабравими здравословни банички.
Чудно Вкусно!