Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Аламинути»Средиземноморски мариновани скариди на скара

Средиземноморски мариновани скариди на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Средиземноморски мариновани скариди на скара
Снимка: Зори
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
8
"Ето така се приготвят здравословни скариди по средиземноморски - включвайте скарата, не чакайте"

Необходими Продукти

  • скариди - 1.5 кг средиземноморски едри
  • за маринатата
  • мащерка - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 - 2 щипки
  • зехтин - 1 к.ч.
  • соев сос - 1/2 к.ч.
  • лимонов сок - 100 мл прясно изцеден
  • чесън - 2 скилидки
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 с.л. наситнен
  • лимони - 1 бр.
  • шишчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за маринатата блиндирайте заедно до хомогенна смес.

Поставете почистените скариди в плик с цип (или обикновен плик, като използвате ластик за завързването), добавете подготвената марината и затворете плика. Раздрусайте плика, за да се разнесе равномерно маринатата, и приберете в хладилник за 2 - 3 часа.

След това ги изпечете на барбекю или скара за около 1 - 2 минути от всяка страна до апетитен златист загар.

Поднесете готовите скариди на тиган с нарязан на тънко лук, предварително леко намачкан с малко сол, поръсени с магданоз и поднесени с резени лимон.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: