Зелена салата с риба тон и аншоа

08/12/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваГуру10115123550
"Свежа и апетитна - салата за онези, които знаят как да се наслаждават на живота "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо548
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • маруля - 1 бр. крехката сърцевина
  • лук - 1/2 средна глава (за салати, не - лютив)
  • риба тон - 150 г от консерва
  • аншоа - 6 - 8 бр. маринована (или хамсия)
  • маслини - 10 - 12 бр. зелени, обезкостени
  • маслини - 2 - 3 бр. черни, за украса
  • майонеза - 5 с.л. с връх
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте крехките листа от сърцевината на марулята. Отцедете добре или попийте водата от тях с кухненска хартия. По желание може да използвате и салата Айсберг.

Нарежете на едро и сложете в купа.

2. Отцедете рибата тон от течността или мазнината в консервата. Маринованите рибки нарежете на парченца.

3. Лука направете на тънки полумесеци и заедно с рибите и зелените маслини сложете в купата при марулите.

4. Смесете майонезата с лимоновия сок и сол на вкус. Сложете в салата и разбъркайте, за да се разнесе добре майонезения сос.

5. Прехвърлете в салатиера и украсете с цели рибки маринована аншоа или хамсия и черни маслини.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Биляна Владова
обичам риба тон и постоянно си приготвям салата с нея, но аншоа - не. тази салата бих си я приготвила, но с две разлики към майонезата ще сложа и 2 с. л. кисело мляко за да олекоти соса и задължително без аншоа.
1
0
Йорданка Ковачева
Да, всеки може да интерпретира по свой вкус. Благодаря за отзива. Аз лично с аншоа от широко познатият вид- силно солена също не бих могла да консумирам в такива количества, затова съм упоменала "маринована",тъй като тя е лека, много вкусна и ароматна рибка- има балансирана соленост и е кисела ,което си пасва на салатата. Същият ефект придава и хамсията, те са сходни, да не кажа еднакви.. (някой ако има мнение по въпроса да каже)
А за олекотяване на соса, чудесна е идеята, но тъй като не е много майонезата в рецептата аз си я добавям чиста, по- точно само разредена с лимонов сок. И въпреки това смятам да опитам следващият път и с малко кисело мляко.
Поздрав и отново благодаря.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв