Начин на приготвяне
Измийте и подсушете леко салатените листа. Използвайте плътна кухненска хартия за тази цел, за да не полепват власинки по листенцата (или просто може да оставите да се отцедят добре).
Овкусете със сол, зехтин и малко балсамов оцет и поставете в центъра на голяма чиния или салатиера, в която ще сервирате. Отгоре поставете рибата тон отцедена от мазнината и течността в консервата.
Върху нея сложете аспержите и филенцата аншоа.
Отстрани подредете домата и яйцето, нарязани на четвъртинки.
Залейте с още зехтин, сол и оцет, а за завършек поръсете с балсамовата редукция.
Класика, идеално съчетани вкусове и лесна салата, подходяща за компания на чаша бяло вино през летните месеци.
Добър апетит!